UrbanRebel

DarkRebel

11.05.2023

CUPRA розкриває назву свого міського електромобіля на Automobile Barcelona

  • Раніше представлений як CUPRA UrbanRebel, CUPRA Raval буде вироблятися на заводі у Марторелі з 2025 року.
  • Компанія SEAT S.A. оголосила про результати першого кварталу - найкращого кварталу у своїй історії - з операційним прибутком у 144 мільйони євро завдяки.
  • CUPRA Raval - авто для нового покоління, яке шукає щось інше: міський, непокірний і на 100% електричний автомобіль
  • CUPRA вперше представила публіці CUPRA Tavascan і цифровий шоу-кар CUPRA DarkRebel на Automobile Barcelona.

CUPRA та SEAT взяли участь у міжнародній виставці Automobile Barcelona, демонструючи актуальні інновації та тверду відданість компанії розробці електромобілів і Барселоні.

Запустити відео

У перший день автосалону Уейн Гріффітс, генеральний директор SEAT і CUPRA, підтвердив назву майбутнього міського електромобіля бренду CUPRA Raval. Назва служить даниною поваги району Раваль у центрі Барселони.

«Раваль - одна з найдивовижніших частин Барселони. І сьогодні ми пишаємося тим, що майбутній міський електромобіль бренду матиме цю назву та передаватиме його дух. Так само, як було з першим електромобілем бренду CUPRA Born, наразі ми прагнемо розкрити сутність Raval і продовжувати надихати світ з Барселони», - пояснив Уейн Гріффітс.

 Сьогодні CUPRA також оголосила, що разом із амбасадором бренду та актором Даніелем Брюлем перенесе суть свого «Bar Raval» у Берліні в майбутній CUPRA City Garage, який відкриється пізніше цього року в німецькій столиці.

Найкраща перша чверть року в історії

 

SEAT S.A. оголосив назву своєї майбутньої моделі CUPRA одночасно з оголошенням результатів першого кварталу 2023 - найкращої за показниками чверті року в історії бренду. У період з січня по березень компанія зареєструвала рекордний операційний прибуток у 144 мільйони євро, що краще за 139 мільйонів євро порівняно з першим кварталом попереднього року, та оборот у 3,6 мільярда євро, що на 48% більше, ніж за перші три місяці 2022 року.

 

З моменту запуску в 2018 році CUPRA продала понад 300 000 автомобілів, перевершивши всі очікування. У 2022 році оборот бренду досяг 4,4 мільярда євро, що становить 40% від загального обсягу компанії, і став одним із брендів, що розвиваються якнайстрімкіше в Європі та Іспанії. Цьогорічні показники також є позитивними: у першому кварталі 2023 року було продано 46 600 одиниць, що на 83% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Автомобіль для нового покоління

 

«CUPRA Raval - це не просто автомобіль. Це запрошення до нової ери для покоління, яке очікує чогось кращого. Урбаністичний, бунтарський і на 100% електричний автомобіль зі своїм власним характером і пов'язаний з «поколінням Z». Щось більш ніш емоційне», - сказав Уейн Гріффітс.

 Бренд створив найрадикальнішу інтерпретацію CUPRA у формі компактного міського електромобіля, натхненного світом перегонів.

CUPRA Raval буде вироблятися SEAT S.A. на заводі у Марторелі. Компанія інвестує 3 мільярди євро в трансформацію заводу від спалювання до електрифікації та вироблятиме електромобілі з 2025 року на основі платформи MEB Small від Volkswagen Group. SEAT S.A. очолює кластер Small BEV для різних марок концерну Volkswagen.

 

Більше ніж ім'я

 

Зв'язок CUPRA з Барселоною, а особливо з Raval, виходить за рамки назви деяких із її моделей на честь районів міста.

«CUPRA хоче бути рушійною силою змін у регіоні. З цієї причини ми вже ведемо переговори з установами та організаціями в Равалі, щоб просувати ініціативи, які допоможуть молодим людям», - додав Гріффітс.

 

Мрії здійснюються

 

CUPRA також вперше представила публіці CUPRA Tavascan, перший на 100% електричний SUV бренду, на виставці Automobile Barcelona. Прем'єра моделі відбулася 21 квітня в Берліні. 

«Ця мрія збулася чотири роки тому на Франкфуртському автосалоні IAA і була нарешті оприлюднена кілька днів тому на нашому заході Exponential Impulse. CUPRA Tavascan - це новий герой нової ери, про який мріяли, який спроектували та розробили в Барселоні». заявив Гріффітс.

CUPRA DarkRebel, цифровий шоу-кар бренду, також був представлений відвідувачам Automobile Barcelona. «The Dark Rebel - це найкраща інтерпретація дизайну CUPRA для майбутнього. Проектом DarkRebel ми хочемо показати, що електромобілі майбутнього можуть бути сексуальними та провокаційними», - сказав Хорхе Дієс, керівник відділу дизайну CUPRA.

Наразі понад 100 000 користувачів уже сконфігурували свої DarkRebel за допомогою ефекту занурення в Hyper Configurator. Їх дизайн вплине на майбутню фізичну версію шоу-кара, яка може з'явитися зовсім незабаром.