UrbanRebel

DarkRebel

15.09.2020

Перегони електропозашляховиків

  • Іспанська спортивна марка об'єднує зусилля з ABT Sportsline
  • Перший автовиробник, що оголосив про участь у серії Extreme E
  • Чемпіонат принесе електричний автоспорт у мальовничі куточки
  • Дворазовий чемпіон DTM Матіас Екстрьом візьме участь у перегонах у складі команди CUPRA

Екологічний автоспорт
На початку 2021 року відбудуться перші позашляхові перегони позашляховиків з повністю електричним приводом у мальовничих куточках по всьому світу. При цьому особлива увага буде приділятися вимогам до відповідних екосистем. Для перевезення оснащення команд будуть використовувати переобладнані вантажні літаки, щоб мінімізувати негативний вплив на довкілля внаслідок доставки до місць проведення змагань. До завершення першого сезону серія Extreme E має досягнути повністю нейтрального балансу викидів СО2.

 

Співпраця з ABT Sportsline
CUPRA долучається до перегонів Extreme E спільно з ABT Sportsline. CUPRA та ABT Sportsline вже протягом багатьох років тісно та успішно співпрацюють у рамках удосконалення різних дорожніх версій автомобілів. Компанія з міста Кемптен (Kempten), розташованого в регіоні Алльгой (Allgäu), теж принесе багатий досвід участі в гонках електромобілів: з моменту запуску Формули E у 2014 році ABT бере участь у цій серії перегонів.

Генеральний директор CUPRA Уейн Гріффітс (Wayne Griffiths) пояснює: "CUPRA та ABT Sportsline -
давні партнери. Нас об'єднує бажання вивести на вулиці пристрасть, притаманну гоночним трасам, та багатий досвід у сфері перегонів електричних автомобілів. Зараз ми зміцнюємо наше партнерство шляхом спільної участі у серії Extreme E. З точки зору CUPRA ця серія ідеально підходить для зміцнення позицій бренду, адже дає змогу приймати виклики в автоспорті та реалізовувати амбіції щодо дослідження нових напрямків автоперегонів."

 

Віце-президент SEAT з досліджень і розробок д-р Вернер Тітц (Dr Werner Tietz) додає:"Рішення першим серед автовиробників взяти участь у серії Extreme E та інтенсифікувати нашу співпрацю з ABT Sportsline слугує доказом спільного бачення обох партнерів, які заново відкривають світ високопотужних автомобілів за допомогою електрифікації."

Матіас Екстрьом сяде за кермо CUPRA
На момент початку серії Extreme E у 2021 році буде використовуватися уніфікована модель гоночного автомобіля. Уейн Гріффітс (Wayne Griffiths) та д-р Вернер Тітц (Dr Werner Tietz) представили автомобіль команд у рамках церемонії оголошення спільно з Алехандро Агагом (Alejandro Agag), засновником і генеральним директором Extreme E, та Гансом-Юргеном Абтом (Hans-Jürgen Abt), керівником ABT Sportsline. Кожна команда складається з одного чоловіка та однієї жінки, які водять автомобіль по черзі. Офіційним водієм команди чоловічої статі є водій CUPRA та амбасадор бренду Матіас Екстрьом (Mattias Ekström).

Гонки на 8-кілометровій трасі в умовах бездоріжжя з елементами паркуру
Чемпіонат включає п'ять турів, у ході кожного з яких потрібно подолати трасу завдовжки близько 8 км в умовах бездоріжжя з елементами паркуру та пройти численні ворота, при цьому водій та водійка проходять кола по черзі. Кожен тур включає два дні гонок: у суботу проходитимуть кваліфікаційні заїзди, у неділю - півфінали та фінали.