UrbanRebel

DarkRebel

22.10.2020

Хорхе Дієз - новий директор з дизайну

  • Майбутній керівник відділу дизайну з 1 грудня
  • Дієс відповідав за напрямок дизайну в SEAT у період з 2011 по 2014 роки
  • Іспанець очолював роботу над культовими моделями SEAT та Audi

Хорхе Дієс стане новим головним дизайнером SEAT і CUPRA з 1 грудня 2020 року. Іспанець принесе з собою майже 20 років міжнародного досвіду у сфері автомобільного дизайну. Після роботи на різних посадах у штаб-квартирах Audi та Volkswagen у Німеччині в період з 2011 по 2014 роки він керував відділом дизайну екстер'єру SEAT. На новій посаді пан Дієс буде підпорядковуватися віце-президенту SEAT з досліджень і розробок доктору Вернеру Тітцу (Dr. Werner Tietz).

Новий керівник відділу дизайну SEAT і CUPRA з 1 березня

Президент SEAT і CUPRA Уейн Гріффітс (Wayne Griffiths) не приховує задоволення: "Хорхе Дієс належить до найбільш талановитих дизайнерів автомобільної галузі. Він доклав руку до створення багатьох наших найважливіших моделей останнього десятиліття, таких як SEAT Ibiza, Leon та Ateca. Ми дуже раді його поверненню до SEAT. Його міжнародний досвід, натхненність Барселоною та цінностями брендів SEAT і CUPRA знайдуть своє відображення в моделях, які ми будемо випускати на ринок протягом наступних років."

Віце-президент SEAT з досліджень і розробок д-р Вернер Тітц (Dr Werner Tietz) заявив: "Я задоволений, що маю змогу знову привітати Хорхе Дієса у SEAT, цього разу - в якості керівника нашого відділу дизайну. З його досвідом і відданістю видатна мова дизайну майбутнім моделям SEAT і CUPRA гарантована."

Два десятиліття досвіду

На посаді керівника відділу дизайну екстер'єру SEAT він брав безпосередню участь у створенні культових моделей бренду з Барселони: під його керівництвом на додачу до SEAT Leon третього покоління та SEAT Ibiza четвертого покоління на світ з'явився також SEAT Ateca - перший позашляховик в історії іспанського автовиробника. Під час роботи в Audi пан Дієс серед іншого відповідав за розробку Audi TT другого покоління та Audi A7 першого покоління. У липні 2019 року Хорхе Дієс очолив європейський центр дизайну Mitsubishi.

Хорхе Дієс отримав освіту інженера-технолога промислового дизайну в Університеті Карденаль Еррера у Валенсії; крім цього, він має вчений ступінь магістра автомобільного дизайну, який здобув у Політехнічному університеті Валенсії, та ступінь магістра Королівського коледжу мистецтв у Лондоні.

Новий головний дизайнер SEAT присвятив майже всю свою кар'єру дизайну екстер'єрів. Після семи років роботи в компанії Audi в Інгольштадті у 2008 році Дієс перейшов у відділ дизайну SEAT. У 2010 році його призначили на посаду старшого дизайнера Volkswagen у Вольфсбурзі, а ще через рік він обійняв посаду керівника відділу дизайну екстер'єру SEAT.

У 2014 році Дієс повернувся в Audi, де керував студією концептуального дизайну в Мюнхені. Він працював на такі бренди, як Audi, Lamborghini та Ducati, і врешті-решт через три роки очолив відділ дизайну екстер'єру Audi.

У липні 2019 року він перейшов до Mitsubishi Motors, де очолював креативний відділ, до сфери відповідальності якого належить Європа. На цій посаді він працював до переходу в SEAT.