UrbanRebel

DarkRebel

04.11.2020

Нові кольори для CUPRA Formentor

  • Ексклюзивна палітра кольорів для першої власної моделі CUPRA
  • Три роки дослідів у пошуках ідеальної формули
  • Шість додаткових відтінків для CUPRA Formentor

28г перламутрово-синьої фарби, 25,2г чорної, 9,2г кристально-сріблястої, 1,5г білої, 0,6г фіолетової, дрібка блискіток і трішки алюмінію - саме таким після сотень пробних сумішей є рецепт одного з ексклюзивних кольорів CUPRA: Petrol Blau. Для створення цієї ідеальної суміші знадобилося понад три роки кропіткої праці відділу кольорів та оздоблення. Їхня робота почалась у момент, коли команда розробників ще тільки працювала над першими ескізами CUPRA Formentor, адже в першій унікальній моделі CUPRA всі елементи мали бути ідеально узгодженими між собою. Зусилля повністю виправдали себе: створено три особливих кольори CUPRA Formentor, відображають його дух і підкреслюють вишуканість, інноваційність і привабливий дизайн екстер'єру цієї унікальної моделі. За цими трьома кольорами приховується незвичайна історія.

ДНК-код із кольорів
Для створення концепції високоякісної палітри кольорів CUPRA Formentor дизайнери відділу розробки кольорів та оздоблення спершу зайнялися дослідженням глибинної сутності бренду, його ДНК. CUPRA Formentor - перша модель, яка повністю розроблена і виготовляється брендом CUPRA самостійно. Не менш важливим було "вловити" дух цього автомобіля: його сучасний дизайн, спортивний характер та унікальний стиль. "Для особистості бренду кольори відіграють надзвичайно важливу роль", - пояснює Франческа Сангаллі, очільниця відділу концепції та стратегії кольорів та оздоблення. "Кожен колір має власний характер і відображає окремий базовий принцип. Кольори, які ми створили для першої моделі CUPRA, розкривають його справжню ідентичність."

Натхненні природою
При створенні нового кольору, який має відображати унікальні цінності бренду, джерела ідей можуть бути різними. У випадку з CUPRA Formentor це була природа. Саме вона пробудила креативність дизайнерів своїми чудовими текстурами, настроями і формами. "Природа та її окремі елементи стали нашим джерелом натхнення. Ми взяли за основу кольори мінералів, скель, землі та інших елементів нашого довкілля", - розповідає Франческа Сангаллі.

Елегантність матового відтінку
Кожен відтінок є сумішшю пігментів та матеріалів на кшталт алюмінію чи слюди, які поєднуються в особливих пропорціях. У результаті створено кольори лакофарбового покриття з більш або менш вираженими ефектами «металік», «перламутр» або матовим відтінком. Розроблені ексклюзивно для CUPRA Formentor, спеціальні кольори називаються Petrol Bluе Matt, Magnetic Grеу Matt та Graphene Grеу. Для пошуку оптимальної пропорції знадобилась кропітка робота дизайнерів, адже при додаванні навіть кількох міліграмів білих пігментів або незначному зменшенні вмісту слюди утворювались зовсім різні відтінки.

"Для отримання кольору Magnetic Grеу Matt ми створили стільки відтінків одного кольору, що іноді самі ледь розрізняли їх. Ми хотіли створити колір, який був би схожим на камінь. Врешті-решт нам це вдалося, для цього ми підмішали великі металеві часточки, завдяки яким поверхня автомобіля набула вигляду необробленого каменю. Ми перетворили природу на колір", - підсумовує Франческа Сангаллі.

Глибинна сутність кросовера
"На додачу до розробки нового колірного коду для CUPRA потрібно було обов'язково відобразити унікальну особистість цілковито нової моделі", вважає Хорді Фонт (Jordi Font), керівник відділу розробки кольорів та оздоблення: "Дуже важливо ретельно прорахувати ефект, який у подальшому створюватиме колір. CUPRA Formentor має велику площу поверхні та багато виштампованих ліній і граней. Кольори будуть сприйматися по-різному залежно від кута освітлення. Ці кольори дійсно сповнені життя."

Гармонійне поєднання екстер'єру та інтер'єру CUPRA Formentor підкреслюють елементи і деталі в ексклюзивному мідному кольорі CUPRA.  Франческа Сангаллі (Francesca Sangalli) розповідає про три особливих кольори CUPRA Formentor.

Petrol Bluе Matt: "Це ексклюзивний колір CUPRA. Він відображає спортивний та водночас амбітний генотип бренду. Матове покриття надає кольору інтенсивного, технологічного характеру."

Magnetic Grеу Matt: "За допомогою цього кольору ми хотіли досягти того, щоб поверхня автомобіля виглядала, наче гірська порода. Фарба містить часточки металу і тому виглядає міцною. Цей колір відображає природу з її найкращого боку."

Graphene-Grеу "Якщо коротко, у випадку з цим кольором йдеться про окремий шар атомів вуглецю. Ми хотіли створити надзвичайно рівномірний і водночас дуже зухвалий відтінок."