UrbanRebel

DarkRebel

21.10.2021

CUPRA прагне здобути перемогу під час першого візиту серії Extreme E до Європи

  • Четверті перегони в календарі Extreme E під назвою Island X Prix і перший захід на території Європи проходить на італійському острові Сардинія
  • Матіас Екстем та Ютта Кляйншмідт боротимуться за свій перший подіум за кермом e-CUPRA ABT XE1
  •  Екстрем візьме участь у серії Extreme E вже через кілька днів після перемоги в чемпіонаті PURE ETCR разом з CUPRA

Сардинія, 21 жовтня 2021 р. - Після перегонів у пустелі Аль-Ула (Al-'Ula) в Саудівській Аравії, неподалік від Рожевого озера (Lac Rose) у Дакарі, Сенегал, та на острові Гренландія, серія Extreme E переміщується на інший континент і вирушає на італійський острів Сардинія. Мета, за яку команда ABT CUPRA XE боротиметься в четвертому турі першого сезону чемпіонату серед повністю електричних автомобілів, цілком чітка: вийти в фінал під час перегонів Island X Prix і вибороти свій перший у сезоні трофей.

Водії команди Матіас Екстрем (Mattias Ekström) і Ютта Кляйншмідт (Jutta Kleinschmidt) налаштовані вивести e-CUPRA ABT XE1 на подіум після демонстрації фантастичного темпу в Гренландії, де вони вийшли у півфінал, завершивши пробний заїзд на першому місці та продемонструвавши другий час у ході кваліфікації.

Запустити відео

«Ми працюємо над удосконаленням усіх найдрібніших деталей в автомобілі, у стратегії та в процедурах, які використовуватимемо в ході вікенду. Настав час здобути нашу нагороду», - говорить Кляйншмідт, яка швидко адаптувалася до e-CUPRA ABT XE1 - електричного позашляховика потужністю 400 кВт (550 к. с.), на якому чемпіонка ралі Дакар 2001 року під час наступного вікенду виступатиме вже втретє.

Її партнер по команді Екстрем щойно став разом з CUPRA чемпіоном PURE ETCR - першого мультибрендового чемпіонату серед електромобілів класу «туринг». Зараз шведський водій готовий піднятися на подіум і в чемпіонаті Extreme E. «Хоча автомобілі відрізняються, участь у різних чемпіонатах допомогла мені підготуватися до цих перегонів, адже так я можу постійно змагатися й підтримувати високий рівень адреналіну. Ми готові поборотися за гарний трофей. Наш автомобіль швидкий, Ютта і я отримуємо насолоду від спільної участі в перегонах, а більш відданої команди годі й шукати. На карту поставлено дві перемоги, і ми плануємо поборотися за них».

Команда ABT CUPRA XE займає шосту сходинку в загальному рейтингу Extreme E. З огляду на однакові для всіх учасників умови участі в чемпіонаті від третього місця команду відділяє лише 22 бали, тому гарний результат на Сардинії дозволить наблизитися до призових місць.

Слід, який Extreme E залишить на Сардинії

Перегони Island X Prix пройдуть на мисі Теулада (Capo Teulada) на південному заході Сардинії в регіоні Сульціс-Іглесієнте (Sulcis-Iglesiente). Змагання проходитимуть на полігоні італійської армії, територія якого значно відрізняється від умов попередніх перегонів: поверхня твердіша й щільніша, а скелі та кущі стануть справжнім викликом для всіх учасників.

Перегони серії Extreme E на мисі Теулада - чергове нагадування про глобальне потепління, яке призводить до аномальної спекотної погоди та лісових пожеж у різних частинах світу. Чемпіонат співпрацюватиме з місцевими організаціями для підтримки у відновленні лісів у провінції Орістано (Oristano) та інших місцевостях, які постраждали від нещодавніх пожеж. Крім того, співпрацю буде спрямовано на захист колоній морської рослини посідонії океанічної (Posidonia oceanica) у Середземному морі, що перебуває під загрозою зникнення.