UrbanRebel

DarkRebel

16.11.2021

CUPRA Born: звук природи

  • Звук потріскування дерева, перекочування каміння чи шурхіт вітру над мідною поверхнею - саме ці відчуття слугували джерелами натхнення під час створення звуку CUPRA Born
  • Спільними зусиллями команді дизайнерів та інженерів CUPRA вдалося відтворити емоції в електричному звучанні моделі
  • Перший автомобіль бренду з повністю електричним приводом можна буде почути на дорогах і вулицях усього світу вже в листопаді 2021 року.

Марторель, 17 листопада 2021 р. - У мелодії музичні ноти поєднуються для передання емоцій. А що відбувається в природі? Звук потріскування дерева, перекочування каміння чи шурхіт вітру над мідною поверхнею - усе це відтепер можна відчути в CUPRA Born. Ось як команді дизайнерів та інженерів CUPRA вдалося перетворити музику природи на електричний звук CUPRA.

Запустити відео

– Цілісний досвід.

Отримати результат, більший за суму його складників. Саме такий підхід використовував бренд CUPRA, створюючи звук Born. Перший на 100 % електричний автомобіль бренду не продукуватиме викидів, але генеруватиме безліч емоцій. Для цього команда дизайнерів створила справжній чуттєвий всесвіт. «Дизайн CUPRA натхнений природою. Причому не її романтичною версією, а максимально автентичною, нерафінованою: у камені, дереві, мінералах... Саме це натхнення було визначальним під час створення дизайну, матеріалів та кольорів, а також звуків, які видає автомобіль. Ми створили цілісний досвід, усі складники якого працюють в унісон», — говорить Франческа Сангаллі (Francesca Sangalli), очільниця відділу концепції та стратегії кольорів та оздоблення CUPRA.

– Емоції, які можна почути.

Керуючись цим натхненням, інженери-акустики CUPRA скористалися для пошуку цих емоцій передовими технологіями. Спочатку визначили ноти, з використанням яких треба було написати саундтрек. «Творчий процес багато в чому нагадував роботу над музичним твором з використанням динамічної комбінації записаних звуків природи та синтезованих електронікою звуків. Це був надзвичайно захопливий та цілковито інноваційний процес, і ми вважаємо, що результат буде однаково неймовірним і для водіїв, і для сторонніх спостерігачів, повз яких проїжджатиме автомобіль», — говорить інженер-акустик CUPRA Адріан Матео (Adrian Mateo).

– Природа в русі.
Як і в дикій природі, електричний звук CUPRA не статичний, він трансформується й еволюціонує. «Ми тісно співпрацювали з інженерами, щоб створити три ключові компоненти, за допомогою яких генеруємо ці емоції: загадковість, напруженість та експресивність», — пояснює Франческа. Завдяки цьому вони створили динамічне звучання, яке немов перетікає між цими трьома концепціями. «Ми хотіли, щоб звук динамічно передавав різні емоції залежно від того, у якому режимі автомобіль рухається в конкретно взятий момент. Наприклад, він може змінюватися швидше або повільніше залежно від прискорення, забезпечуючи різні відчуття, що асоціюються з цими трьома концепціями», — додає Адріан.
– Звук для всесвіту CUPRA.
Результат цієї спрямованої на органи чуття творчості можна буде почути вже з листопада цього року, коли новий CUPRA Born вперше виїде на вулиці і поступово з'являтиметься на дорогах всього світу, символізуючи лінійку електричних моделей бренду. «Я вважаю, що нам удалося створити неймовірне звучання з нотками металу, але не жорстке, а з м’якшими й спокійнішими нотками теплого дерева. А ще тут є мідь, яка генерує багато світла. Це чудово злагоджена композиція», — підсумовує Франческа.