UrbanRebel

DarkRebel

20.09.2021

Сталий розвиток та електрифікація

>     Найновіший концепт-кар бренду поєднує максимальну динаміку електропривода з унікальним дизайном

>     У конструкції CUPRA Tavascan Extreme E Concept використовують екологічно чисті матеріали й деталі, виготовлені методом 3D-друку

>     У відео у форматі «таймлапс» колектив дизайнерів CUPRA демонструє, як створювалися перші ескізи концепт-кара

Запустити відео

Марторель, 20 вересня 2021 р. - За допомогою олівця, паперу та неабияких талантів. Саме так почалася робота над створенням дизайну CUPRA Tavascan Extreme E Concept, який дає змогу оцінити напрями розвитку дизайну майбутнього серійного позашляховика з повністю електричним приводом, вихід якого на ринок заплановано на 2024 рік. Це історія створення концепт-кара, який визначатиме майбутнє найекстремальнішого електромобіля в перегонах.

- Усе починається не з малюнка, а з ідеї. «Малюнок передає ваш спосіб мислення. За допомогою малюнка ви можете побачити, що думає дизайнер, оцінити його чи її здатність до адаптації та творчий потенціал, - пояснює головний дизайнер CUPRA Хорхе Діес (Jorge Diez). - Малюючи, ми не просто робимо ескіз, а викладаємо думки на папері. За допомогою дизайну ми передаємо відчуття. Попри доступність найсучасніших технологій, олівець залишається найшвидшим способом перенесення наших ідей у реальність, перетворення з мрії на майбутню модель», - додає Діес.

Електрична й екологічна інтерпретація. CUPRA Tavascan Extreme E Concept змінили, щоб забезпечити відображення ДНК бренду, та інтегрували нові компоненти, що є ключовими для прийдешньої епохи перегонів електромобілів. «Дизайн демонструє цінності бренду й виражає чуттєвість і рішучість - притаманні середземноморському дизайну риси в сконцентрованому вигляді. Ми почали з того, що намалювали пропорції автомобіля, а тоді окреслили головні лінії, які визначають його характер. За допомогою товщих штрихів ми виділили найвиразніші лінії автомобіля», - говорить головний дизайнер. Для створення ефекту гри світла й тіней, які надають об'єму кожній поверхні, використали маркер. «Завдяки цьому ми не лише бачимо лінії автомобіля, але й об'єми, які хочемо виділити», - говорить Діес. Саме ці об'єми в реальній моделі створили з використанням волокон льону, щоб зробити автомобіль ще екологічнішим та дружнішим до довкілля.

- Бунтівний характер, створений у 3D. Цей концепт-кар демонструє стиль дизайну майбутнього серійного позашляховика бренду з повністю електричним приводом. «Його нова зовнішність має раціональний та привабливий вигляд завдяки трикутним фарам, які легко впізнати вдень і вночі, V-подібній передній частині та купеподібному силуету, що передає відчуття швидкості. Важливу роль відіграє його провокативна постава з потужною задньою частиною та двома «плавниками» на даху, які забезпечують такий несподіваний вигляд у стилі CUPRA», - ділиться Хорхе Діес.

Команда приділила особливу увагу об'ємам, тому силует має вигляд, наче його виліпили з пустельного піску. Крім того, деякі з деталей виготовлено методом 3D-друку, за потреби їх можна надрукувати заново всього за 6 годин. «Новий дизайн вражає. Він має всі традиційні для ДНК CUPRA риси й дуже гнучкий, адже тут є деталі, які можна швидко замінити, надрукувавши на 3D-принтері. Це дуже важливо для настільки жорстких змагань, до того ж раціональніше з погляду екології, а це відповідає філософії Extreme E», - пояснює Ютта Кляйншмідт (Jutta Kleinschmidt), одна з водійок ABT CUPRA XE.

- З паперу на найскладніші траси. Додатково до змін в архітектурі CUPRA Tavascan Extreme E Concept зазнав оновлення в плані кольорів і графіки. Цей на 100 % електричний перегоновий позашляховик вирізняється мідними елементами декору, параметричними текстурами й динамічними лініями, які наче переміщуються під час руху автомобіля, та логотипом CUPRA з 3D-ефектом. «Дизайн має зовсім незвичний вигляд; мені подобається колір, який виділяє його на тлі інших автомобілів, що беруть участь у серії Extreme E. Він на вигляд дуже спортивний, тому я з нетерпінням очікую можливості промчати на ньому», - додає водій.