UrbanRebel

DarkRebel

15.11.2021

«Золоте кермо — 2021»: CUPRA відзначає потрійний успіх

>    CUPRA Born переміг у категорії «Малі й компактні електромобілі»

>    CUPRA Leon зайняв перше місце в категорії «Малі й компактні автомобілі»

>    CUPRA Formentor VZ5 став лідером у сегменті кросоверів

Берлін, 10 листопада 2021 р. - Бренд CUPRA здобув нагороду «Золоте кермо - 2021». Іспанський амбітний бренд, для якого емоції є основним складником процесу водіння, здобув потрійну перемогу й випередив усіх конкурентів на одному з найважливіших глобальних конкурсів автомобільної індустрії.

Церемонію, яка пройшла 9 листопада в комплексі Axel Springer Haus, вела німецька телеведуча Барбара Шьонебергер (Barbara Schöneberger).

Перемога в трьох конкурентних категоріях

CUPRA Leon здобув «Золоте кермо» у категорії «Малі й компактні автомобілі»

Перша модель бренду з повністю електричним приводом, CUPRA Born, стала переможцем у категорії «Малі й компактні електромобілі».

CUPRA Formentor VZ5 потужністю 287 кВт (390 к. с.) став переможцем у зірковій категорії «Кросовери».

"Три роки тому в кількох однодумців виникла мрія: створити бренд, зовсім не схожий на інші. Великі ідеї розпочинаються з кількох мрійників, - говорить президент CUPRA Уейн Гріффітс (Wayne Griffiths). - CUPRA Formentor VZ5 - однозначний доказ потенціалу CUPRA у світі двигунів внутрішнього згорання. Перегони є невіддільною частиною генотипу CUPRA, і ми продовжуватимемо роботу в цьому напрямі з нашими майбутніми електричними моделями - CUPRA Tavascan, вихід якого заплановано на 2024 рік, і CUPRA Urban Rebel, що вийде 2025 року. Потрійний успіх і три "Золоті керма" свідчать, що CUPRA Formentor - аж ніяк не "зірка одного хіта", і дедалі більше клієнтів бажають приєднатися до племені CUPRA».

Найкращий «Кросовер»

У категорії «Кросовер» CUPRA Formentor VZ5 зіткнувся з жорсткою конкуренцією. На першому етапі учасники голосування вибирали з-поміж 17 автомобілів 12 різних марок, а до фіналу, який відбувся на трасі Lausitzring на північному сході Німеччини, потрапили три моделі з найкращими результатами. Тут найпотужніший в історії CUPRA продемонстрував неймовірний результат зі своїм 2,5-літровим двигуном потужністю 287 кВт (390 к. с.) і максимальним крутним моментом 480 Н·м. Дизайн, інтер'єр, безпека й технічне оснащення теж вплинули на рішення експертного журі, члени якого обрали переможцем CUPRA Formentor VZ5.

Найкращий «Малий і компактний електромобіль»

Хоча в категорії «Малі та компактні електромобілі» було лише п'ять кандидатів, усі вони - достойні автомобілі від славетних конкурентів.

Водночас ця категорія показала, наскільки CUPRA Born змінює ситуацію на ринку як представник нової епохи. Перший автомобіль з повністю електричним приводом від незвичайного амбітного бренду пропонує емоційний дизайн і миттєво доступну динаміку, ставлячи під сумнів статус-кво.

«Ми вважаємо, що електричні автомобілі не повинні бути нудними. Тому ми розробили автомобіль із сильним характером CUPRA, який доводить, що електрифікація і динаміка - це ідеальне поєднання, - говорить віцепрезидент CUPRA з досліджень та розробок д-р Вернер Тітц (Werner Tietz). - CUPRA Born - перша модель бренду з повністю електричним приводом і першопрохідник у секторі електромобілів. Цей автомобіль відіграє ключову роль в експансії бренду на нових ринках за рахунок нових бізнес-моделей і символізує величезні зміни в галузі. CUPRA Born - автомобіль, що змінює правила гри; його створено з турботою про довкілля, але водночас його невіддільні риси - динамізм та емоційність».

Найкращий «Малий і компактний автомобіль»

CUPRA Leon - перший Leon, який отримав емблему CUPRA й встановлює у своєму сегменті нові стандарти дизайну, комунікаційних можливостей і безпеки. Читачам Auto Bild у цій категорії додатково до Leon запропонували на вибір 11 конкурентів, і тільки три претенденти пройшли у фінал, що пройшов на трасі Lausitzring, де CUPRA Leon здобув перемогу за результатами голосування експертного журі.

«Разом з Уейном я належу до співзасновників бренду CUPRA, і ці 3 роки стали шаленою мандрівкою, яка надихала весь світ з Барселони, - поділився директор CUPRA з питань стратегії, розвитку бізнесу та виробництва Антоніно Лабате (Antonino Labate). - Ми представляємо все плем'я CUPRA - групу прогресивно налаштованих бунтівників, які люблять ставити під сумнів статус-кво, утілюючи в життя неймовірні речі. CUPRA Leon, або, як ми його називаємо, «Король левів» - автомобіль, який допомагає нам завойовувати прихильність навіть найвимогливіших автолюбителів, зміцнювати бренд і пропонувати його автомобілі ще ширшій аудиторії».

Об'єднаний рейтинг за результатами голосування клієнтів та експертного журі

Премію «Золоте кермо» засновав найбільший видавничий концерн Європи Axel Springer 1976 року. Саме завдяки об'єднаному рейтингу за результатами голосування клієнтів та експертного журі цю відзнаку вже давно вважають найголовнішою в автомобільній індустрії Німеччини й цінують дуже високо. Початковий відбір автомобілів проводили редактори, після чого читачі Auto Bild та Bild am Sonntag голосували за трійку лідерів у різних категоріях. Далі фіналістів випробовували й оцінювали члени експертного журі на трасі Lausitzring. Цьогоріч до складу журі увійшли колишні перегінники Ханс-Йоахім Штук (Hans-Joachim Stuck) і Максіміліан Гьотц (Maximilian Götz), телеведуча Ліна Ван де Марс (Lina Van de Mars) та ведучий кулінарної телепередачі Штеффен Еленсслер (Steffen Elenssler), чинні перегінниці Ізольда Холдерід (Isolde Holderied) і Софія Фльорш (Sophia Flörsch), а також багато інших експертів.

Дванадцять різних категорій

Загалом цьогоріч вручили 12 відзнак «Золоте кермо». Додатково до золота у восьми класах автомобілів («Малі й компактні автомобілі», «Малі й компактні електромобілі», «Кросовер», «Електричний кросовер», «Середній та преміумклас» «Електричний середній та преміумклас», «Спортивні автомобілі» та «Фургони/сімейне кермо») було передбачено нагороду «Золоте кермо» в категорії «Інновація року». Переможця категорії «Найпривабливіший автомобіль» визначали за результатами голосування читачів. Переможців у категоріях «Кращий автомобіль до 25 000 євро» та «Кращий автомобіль до 35 000 євро» визначали редактори Auto Bild.