UrbanRebel

DarkRebel

03.03.2021

Безпека понад усе

Euro NCAP: п'ять зірок для нового CUPRA Formentor

  • Перша унікально розроблена модель під логотипом бренду CUPRA отримала найвищу оцінку 
  • CUV проходив випробування відповідно до більш жорстких вимог Euro NCAP
  • Високий рівень активного та пасивного захисту для дорослих та дітей

Європейська організація безпеки Euro NCAP дала оцінку п'ять зірок новому CUPRA Formentor. Ця модель бренду CUPRA вперше проходив процедуру тестування Euro NCAP. Для CUPRA як знедавна незалежного бренду це означає нову віху в іще молодій історії компанії - тим паче, що цього року тестування проходило за більш жорстких вимог.

Етап розвитку для ще молодого бренду
Д-р Вернер Тіец, член правління з досліджень та розробок CUPRA та SEAT, прокоментував результат: "CUPRA стрімко зростає, і отримання найвищих оцінок у тестах безпеки від Euro NCAP є важливим етапом у нашому розвитку . Ми дуже пишаємось тим, що CUPRA Formentor гідно подолав суворішу процедуру тестування і досяг п'ятизіркового рейтингу. Це гарне підтвердження того, що CUPRA Formentor є одним з найбезпечніших автомобілів на ринку".

CUPRA Formentor повинен був пройти різні випробування підвищеної складності, включаючи нове тестування фронтального зіткнення із рухомим бар'єром. Новий сценарій замінює попередній: "фронтальне зіткнення з деформованою, зміщеною перешкодою" та оцінює не тільки захист пасажирів транспортного засобу, але й наскільки зона пом'ятості передньої частини автомобіля впливає на цей захист.

 Euro NCAP також посилив випробування на бічні удари. Бар'єр, який зіштовхується з бортом випробуваного автомобіля, тепер важчий і швидший. Крім того, нещодавно запроваджено тест впливу бічного удару на протилежний від водія бік, що дозволяє краще оцінити взаємодію між водієм та переднім пасажиром. Таким чином, вимоги до автомобілів, що претендують на отримання найвищого рейтингу з п'яти зірок, були значно підвищені.

Однак випробувальна організація не тільки посилила краш-тести для вивчення пасивної безпеки, але й відтепер приділяє більшу увагу системам допомоги водієві та технологіям запобігання аваріям. При оцінці систем безпеки та допомоги водієві беруться до уваги різні фактори, наприклад, контроль стану водія, розпізнавання втоми чи відволікання. Крім того, були введені нові випробування для автономних екстрених систем гальмування (АЕВ) під час маневрування або повороту на перехресті.

 Цілковита безпека
Завдяки низці технологій безпеки та комфорту CUPRA Formentor  зміг виконати всі вимоги тестів Euro NCAP. 

Окрім всього, автомобіль обладнано сімома подушками безпеки, включаючи центральну подушку безпеки між водієм і переднім пасажиром, яка входить до базової комплектації, опційно доступною системою допомоги при зміні смуги руху, кнопкою екстреного виклику eCall та системою контролю дистанції попереду Front Assist. 

Торішній перегляд процедур випробувань призвів до найсуворіших і найретельніших умов організації випробувань з безпеки на сьогодні. Під час всіх нових ускладнених процесах тестування від Euro NCAP CUPRA Formentor був визнаний як один з найбезпечніших автомобілів на ринку. 
CUPRA Formentor набрав 93% за захист пасажирів (дорослих), 88% за захист пасажирів (дітей), 68% за захист вразливих учасників дорожнього руху та 80% загалом за системи допомоги.