UrbanRebel

DarkRebel

18.04.2021

Світ перегонів

  • Успішний іспанський дует водіїв поєднує досвід і талант
  • До чотирьох CUPRA Leon Competición в WTCR - FIA World Touring Car Cup
  • Жене і Азкона також змагаються в повністю електричному PURE ETCR
  • CUPRA Leon Competición на старті в більш ніж 70 гонках TCR-серії

CUPRA продовжує змагатися за подіум WTCR - FIA World Touring Car Cup у 2021 році на автомобілі CUPRA Leon Competición. Хорді Жене та Мікель Азкона, серед інших водіїв прем'єр-ліги автомобілів класу туринг, будуть за кермом  і виступатимуть за команду Zengő Motorsport. Угорська команда виставляє загалом чотири CUPRA Leon Competición. Гоночний автомобіль, представлений у 2020 році, продемонстрував свій потенціал ще минулого сезону, здобувши титул TCR Italy та численні перемоги в гонках, включаючи перемогу в гонці WTCR в Арагоні.

CUPRA Leon Competición

Світ перегонів

Формула успіху: дивовижне поєднання

Жене і Азкона тісно пов'язані з командою CUPRA Racing і вже брали участь у розробці серійних і гоночних автомобілів бренду. Виступ в WTCR дуету цих іспанських гонщиків - теж не випадковість. Каталонець Жене має 25-річний досвід роботи з автомобілями класу туринг, і вже змагався на кільці, коли SEAT вперше виграв чемпіонат серед автовиробників у рамках FIA Touring Car Championship WTCC у 2008 та 2009 роках. У 2015 році Жене посів третє місце в Міжнародній серії TCR.  " Я щасливий, що можу знову брати участь у гонках разом з CUPRA і пліч-о-пліч з таким талантом, як Мікель. Я брав участь у розробці CUPRA Leon Competición, тому я знаю, на що здатний цей автомобіль. Це буде захоплюючий сезон", - каже 50-річний Жене.

Його молодий 24-річний товариш по команді Мікель Азкона також вже може похвалитися деякими успіхами в серії TCR. У 2018 році він виграв титул TCR Europe, а в 2020 році зайняв друге місце в класі TCR Campeonato de España de Resistencia. Азкона також залишив свій слід і в WTCR: у Віла Реал він виграв свою першу гонку WTCR на CUPRA TCR у 2019 році. Минулого року баскський гонщик перейшов до команди Zengő Motorsport і зустрів сезон 2020 за кермом нового CUPRA Leon Competición. Він виграв гонку, що проходила на його батьківщині, в Арагоні, знову зайняв третє місце на подіумі та фінішував сьомим у загальному заліку в кінці сезону.

«Я радий, що можу виступати з CUPRA ще один сезон у WTCR. Після двох років і моїх перших перемог у класі кращих туринг-автомобілів, я тепер хочу боротися за головний титул. Я переконаний, що ми з Хорді Жене, досвідченим гонщиком, знайшли ідеальний рецепт успіху і зможемо отримати максимум від CUPRA Leon Competición. Автомобіль ідеально підходить для цього чемпіонату", пояснює Азкона. 2021 рік непростий для молодого іспанця. Він також бореться за титул в серії TCR Europe з російською командою Volcano Motorsport. На додаток до заїздів за кермом нового CUPRA Leon Competición, Азкона також буде брати участь і в перегонах в електричній серії за кермом PURE ETCR також разом з Жене.

Захоплюючий сезон попереду

У WTCR - FIA World Touring Car Cup гонщики повинні довести свою майстерність у восьми гоночних вихідних, що складатимуться з двох гонок кожен. Відкриття сезону на Нюрбургринг-Нордшляйфе заплановано на початок червня. Календар перегонів включає подальші гонки в Португалії, Іспанії, Італії, Угорщині, Південній Кореї, Китаї та Макао до кінця листопада. "У CUPRA ми віримо, що найкращий спосіб досягти наших цілей - це створення дуетів з молодих і досвідчених водіїв. Знання Хорді Жене майже невичерпні, а Мікель Азкона є частиною наступного покоління з великим потенціалом. У 2021 році CUPRA Leon Competición буде брати участь у понад 70 перегонах TCR на глобальному, європейському та національному рівнях, продовжуючи досягати цілі нашої стратегії електрифікації. Зокрема ми візьмемо участь у Extreme E та PURE ETCR, де Хорді та Мікель також змагатимуться разом», - говорить Антоніно Лабате, директор з стратегії, розвитку бізнесу та операційної діяльності CUPRA.

 

CUPRA Leon Competición

Новий CUPRA Leon Competición був спеціально розроблений для гонок на витривалість і серії TCR. Його 2,0-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом видає 250 кВт (340 к. с.) з крутним моментом 410 Нм при 6800 об/хв і оснащений 6-ступінчастою секвентальною коробкою передач. Він розганяється від 0 до 100 км/год за 4,5 секунди і має максимальну швидкість 260 км/год.

У порівнянні зі своїм попередником, CUPRA TCR, CUPRA Leon Competición поєднує новий кузов бренду з геометрією шасі, яка була спеціально розроблена для цієї моделі, що дозволяє кожній команді та водієві точніше налаштувати авто під себе завдяки меншій вазі та більшій жорсткості.